zaterdag 9 januari 2016

Wat? Nou, dat!

Wat? Nou, dat Samsung een koelkast heeft ontwikkeld met ingebouwde camera´s, zodat je, als je in de supermarkt loopt, op je smartphone kunt zien of je nog voldoende melk in huis hebt. Dat heeft overigens niets met 'the Internet of Things' te maken, maar het was toch groot nieuws op radio en televisie.
Dat het glad was in het noorden van ons mooie land, dat was ook groot nieuws bij de publieke omroep. Heerlijk: code ROOD. Overigens is die publieke omroep altijd 'code ROOD', als u begrijpt wat ik bedoel.
Maar wat echt groot nieuws was, is dat NPO Radio1 een restyling heeft ondergaan, dat er voortaan nog meer muziek en nog meer sport op NPO Radio1 te genieten valt en dat reportages en interviews niet alleen zeldzamer maar vooral nog oppervlakkiger zullen zijn en bovendien 100% politiek correct.
Dat is wat!

Wat? Nou, dat iedereen met meer dan tien volgers op Twitter al op de vroege ochtend van 1 januari kon lezen dat er in Keulen dingen waren gebeurd die het daglicht niet kunnen velen. Dat werd natuurlijk niet in de nieuwsberichten op NPO Radio1 gemeld. Wat NPO Radio1 wel wist te melden was dat de oud&nieuw-feesten overal relatief rustig en vooral vredig waren verlopen, dat het aftellen in Amsterdam en het vuurwerk in Rotterdam prachtige hoogtepunten waren geweest.
Wat? Nou, dat die gebeurtenissen in Keulen als niet samenhangende incidenten beschouwd moeten worden en dat ook tijdens carnaval een vrouw weleens wordt betast zonder dat zij daar nadrukkelijk en schriftelijk in drievoud om heeft gevraagd.
Dat die vrouwen, die in/onder/rondom het station van Keulen werden betast, aangerand en in enkele gevallen verkracht, hun stomme bek niet hielden, dat was hinderlijk ... ongewenst!
Wat? Nou, dat die losstaande gebeurtenissen waarbij een enkele vrouw onheus werd bejegend, iets te maken zouden kunnen hebben met moslims, illegalen, asieltoeristen of vluchtelingen, dat was -althans volgens de main stream media- volstrekt voorbarig en bovendien typerend voor het populisme van extreem rechts.

Wat? Nou, dat zelfs onze publieke omroep op enig moment wel moest berichten dat wat in Keulen gebeurd was ... Maar dat het niets met de islam te maken heeft, dat we niet alle moslims over een kam moeten scheren en dat helemaal niet bewezen was dat zich onder de daders asieltoeristen zouden bevinden.
Wat? Nou, dat was dus ook gelogen en dat verbaast mij niets! Om voor mij onbegrijpelijke redenen probeert de publieke omroep ons dagelijks uit te leggen dat de islam een vreedzame religie is (dat jodendom en christendom feitelijk veel geweldadiger zouden zijn dan de islam) en dat wij dus moslims met open armen moeten ontvangen, opnemen in onze samenleving, dat wij moeten leren van die moslims en hun geloofsovertuigingen en waarden uit de islam moeten laten versmelten met onze waarden.
Wat? Nou, dat de politieke elite voortdurend liegt en dat de publieke omroep zich in alle mogelijke bochten wringt om de waarheid verborgen te houden, dat baart mij ernstig zorgen.

Wat heeft de overheid te verbergen, welk vreselijk geheim mogen wij, burgers van Nederland, niet weten?
Dat zou ik graag willen weten.

Post Scriptum
Overigens ben ik van mening dat de uitspraken van Juncker in de NRC van vandaag, dat een "nee" van de Nederlanders tegen het associatieverdrag van de €U met Oekraïne tot een continentale crisis kan leiden, aantoont hoe angstig de politieke elite is voor de waarheid.
Dat is pas wat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten